Ik ben Danny Pauwels, geboren in het jaar 1978 en woon in Willebroek. Sinds 1997 ben ik automechanieker bij een Ford dealer.

Met de hengelsport ben ik in aanraking gekomen door mijn vader en zijn broers. Vanaf ik kon lopen viste ik al op visjes en kon echt genieten van de natuur, kikkervisjes en alles wat in de onderwaterwereld maar te vinden was en is. Als jong gastje met de fiets op avontuur, vooral vaste hengel visserij en een bijlegger voor roofvis eigenlijk op alles wat ik kon verleiden tot een aanbeet.

Met karper kwam ik in aanraking door het boek van Rini Groothuis, Het Grote Karperboek … Die mythische vis sprak enorm tot de verbeelding maar ik was daar helemaal niet klaar voor. Op school kwam ik in aanraking met een klasgenootje die een vader had die gericht op karper viste. Toen ik van hem enkele haken en rig’s kreeg leerde ik me zelf hoe ik zo een karper rig moest knopen en vanaf dan begon het allemaal. Dat virus dat voor een karpervisser wel bekend is. Als hoofdzaak genieten in de natuur aan het water.

De eerste stappen werden gezet met de pen, de korst en de boilie in die tijd van die plastiek doosjes Strawberry van Richworth. Al snel begon ik kant en klare mixen te kopen om zelf te gaan rollen en te experimenteren wat dan al vrij vlug resulteerde in eigen mixen samenstellen.
Het weten met wat je vist is bij mij nog steeds de sleutel in vertrouwen hebben in uw visserij. Ik rolde alles zelf tot ik in aanraking kwam met Exclusive Baits in die tijd nog bij Jan waar ik dan men eigen mix liet draaien en al vrij vlug met zijn boilies begon te vissen.

Michael kende ik al jaren, niet dat we mekaar veel zagen maar we kenden mekaar. Tot we een jaar of 7 geleden weer echt met mekaar contact maakten door een vangst van mij. Vanaf toen hadden we dikwijls contact en 2 jaar nadien visten we samen op mijn geliefde kanaal en zetten een voercampagne op. Wat later visten we een fish inn samen, wat toen de laatste bleek te zijn aangezien Jan zou stoppen met Exclusive Baits. Wist ik veel dat een beetje nadien Michael de bewandelde weg zou verder zetten en met zijn inzet en know how op aasvlak komt dit allemaal zeer goed terecht. Toen hij me vroeg of ik het zag zitten om mee te werken aan de verderzetting en uitbouw van Exclusive Baits moest ik eigenlijk niet lang nadenken.

Voor mij is er maar één firma waar ik het volste vertrouwen in heb en dat gaat ook zo blijven.
Voor mij is sponsoring niet echt belangrijk wel het vriendschappelijke en het volle vertrouwen hebben in aas, aangezien ik zelf iemand ben die met aas bezig is was deze samenwerking een vrij logisch gevolg.

Wat type waters betreft ben ik eigenlijk in hart en nieren een kanaalvisser, al bevis ik de laatste 3 jaren eigenlijk meer afgesloten wateren. Een kanaal is iets dat mij altijd blijft aantrekken aangezien ik jaren heb gevist op een groot industrieel kanaal met een hoge bezetting aan kleine karper maar waar mijn drive dan was de grotere vissen proberen te vangen. Ik heb uiteindelijk alleen nog maar in België gevist, hier zijn genoeg goeie karperwateren en ondanks de drukte lukt het soms toch nog op men ding te kunnen doen op waters die sommige links laten liggen. Voor mij belangrijk omdat ik graag rusting men ding wil doen.

Net als bij Michael zal riviervissen er ook ooit wel eens van komen, dat heb ik ook nog nooit gedaan. Veel plannen, weinig tijd zoals bij de meeste denk ik.

Als laatste wil ik toch even de nadruk leggen om het aspect “genieten” in deze leuke hobby. Geniet, van elke karper groot en klein maar ook van elke bijvangst.

Thight lines!

Danny

Danny Pauwels
FIELDTESTER

Personal Bests

  • Spiegel: 31,4 kg
  • Schub: 26,2 kg