Ik ben Van der Steen Jan. Sinds ik ergens in men prille levensjaren met men ouders op vakantie was in de Ardèche streek in zuid Frankrijk, ben ik gebeten door het vissersleven. Men eerste vissen waren dan ook forellen, later gevolgd door het vissen met de vaste stok op voorn en brasem.

Tot ik op men 14de die rare mannen in tenten en hengels die piepten ontdekte … Rustig onderuitgezakt in een comfortabele stoel tot een beetverklikker het uitkrijste en de mannen als gekken naar hun hengel liepen om een woeste vis ‘later bleek dat dus karper te zijn’ te drillen. En wat voor een dril … Een fantastisch ogend gevecht tussen man en vis waarbij de vis telkens 10 tallen meters lijn van de spoel haalt en probeert de obstakels op te zoeken waarna hij nog een tijd onder de hengeltop en diep op de bodem blijft ‘boenken’ tot hij uitgeput aan de oppervlakte ligt en keurig in een gigantisch groot schepnet word geleid gevold door een ‘yes’ en ‘oef’ en een voldane euforische blik op de mannen hun gezicht. Dit wou ik ook doen!

Ondertussen ben ik 37 jaar en door men beroeps en familiale situatie ziet men visserij er al een 2 decennia hetzelfde uit. Jaarlijks doe ik een 7 a 8 tal sessies van 5 dagen, dit meestal vergezeld door men vriendin of vismaat. Zonder voorvoeren, in perioden waarin de vis ‘actief’ is namelijk in mei en juni, september, oktober en sommige waters ook november. Eerst wordt de weersituatie bekeken waarna een keuze word gemaakt waar we onze netten nat maken. Een wandeling rond het water en een beetje info vergaren over de situatie ter plekke kan van goudwaarde zijn maar ook aas maakt of kraakt een vissessie bij onze aanpak. Aangezien we vrijwel nooit voorvoeren, moeten we vertrouwen op attractief voer die op korte termijn de karper danig prikkelt zodat ze gemakkelijker vangbaar zijn.

Omdat ikzelf ‘Exclusive Baits’ indertijd heb opgericht, weet ik dat er in onze stal kwistig word omgesprongen met ingrediënten die bewezen fish-killers zijn. Ik denk dan vooral aan ingrediënten die een bron zijn aan vrije amino’s waardoor deze sneller verteert maar ook sneller oplossen en gedetecteerd worden door onze beschubte vrienden. Even belangrijk is de bereidingswijze van de boilies namelijk het garen op hoge temperatuur door het koken waardoor de zetmelen beter ontsloten worden een ook sneller verteren en beter uitwasemen. Deze 2 factoren zijn voor mijn visserij van goudwaarde voor een attractieve instant karperlokker.

Nog steeds maak ik gebruik van de vers bereide boilies en mixen van ‘Exclusive Baits’.
Boilies die keer op keer zen kwaliteiten bewijzen.

Exclusive Baits ?……. I’M HOOKED FOR LIVE!!!!

Thight lines.

Jan

Jan Van der Steen
FIELDTESTER