Ik ben woonachtig te Sint Katelijne Waver. Elektricien van beroep en al 5 jaar gelukkig samen met mijn vriendin Stephanie.

Als kleine knaap ging ik gedurende de zomer periode met men ouders elk weekend naar zee. Elke keer als we naar het strand gingen passeerden we op onze weg een viswinkel, de vislijnen die daar in de vitrine stonden spraken me steeds aan. Net zoals de vissers die we vaak langs het strand tegenkwamen. Niet veel later konden men ouders mijn gezaag niet meer aanhoren en kochten voor mij een licht penhengeltje. Alle kleine beekjes en tuiniersvijvertjes in de buurt van onze straat bestookte ik op jacht naar stekelbaarsjes en voorntjes.

Een tijdje later (rond mijn 12jaar) ging ik regelmatig mee met een vriend van de familie op de iets grotere vijvers vissen. Vooral op brasem met de vaste hengel en een werphengel op alles wat beet. Wat later ging ik dan alleen op pad en kwam zo aan de vijver van de midzelen (de novabriek) terecht. Ik viste er in het begin voornamelijk op roofvis (baars, snoek en paling). Zo kwam ik in contact met enkele karpervissers die ook met regelmaat aan die put vertoefden. Roofvishengels werden “omgebouwd” tot karperstokken en niet veel later haakte ik er de eerste karpers mee. Ik had vroeger al wel eens een karper weten te vangen maar men eerste karper op de grote put was meteen een hoge twintigponder. Voor mij toen een mastodont van een vis en ik had het karpervirus te pakken.

Sindsdien heb ik al duizenden uren aan de waterkant gezeten, zowel in binnen als buitenland op zoek naar avontuur en uitdaging binnen het karpervissen. Ik ben sinds 2012 samen met mijn vriendin Stephanie en ook zij gaat geregeld mee op pad. We hebben de laatste jaren meermaals per jaar buitenlandse trips samen met ons 2 gedaan. Ik ben iemand die van uitdaging houd en vooral zijn ding wil doen dat is de reden dat ik uitsluitend openbare waters bevis als ik naar het buitenland ga. Ik probeer ook de druk beviste waters te ontwijken, ook al koste me dat vaak die echte bakken.

Sinds enkele jaren maak ik deel uit van het team Exclusive Baits. Michael van der putten is een goede vriend geworden en ik zet dan ook met veel vertrouwen al zijn aassoorten in!

Tight lines !

Kristof

Kristof van Engeland
FIELDTESTER

Personal Best

  • Spiegel: 24,9 kg