Ik ben woonachtig te Dendermonde en trotse vader van 1 dochter, beroepshalve ben ik tewerkgesteld in een weekendploeg, wat me dus enorm veel vistijd geeft.

Vissen doe ik reeds voor ik goed en wel kon lopen, bijna gans mijn leven. In het begin vooral wedstrijden op kleine putjes om nadien ook op de kanalen en de grotere waters te gaan. Ergens rond mijn 18e levensjaar ben ik dan volledig overgeschakeld op karpervissen. Het leerproces hebben we gedaan op overbezette putjes, waar vooral beet krijgen en alles leren en begrijpen de hoofdmoot vormde. Stilaan ben ik dan de weg van het targetten ingeslagen, wat ik nu toch al een jaar of 10 aan het beoefenen ben. Het belangrijkste in deze tak van onze sport is toch wel het aas. Die topvissen hebben toch vaak een bepaalde voorkeur. Dit is dan ook de reden waarom ik na eventjes voor een andere firma gevist te hebben terugkeerde naar Exclusive Baits. Bijna al mijn successen heb ik aan deze boilies te danken. Het verschil heb ik zo vaak mogen ondervinden, dat dit negeren zou dom zijn.
Het mooiste voorbeeld was wel in 2015, waar ik na een heel moeizaam jaar opeens bijna alle bakken van een hard water op de kant mocht begroeten en laat dit nu net zijn nadat ik terug met een boilie van Exclusive Baits viste!

Ik gebruik tijdens de winter vooral de Special K, de Birdfood Scopex of de Exclusive Fish. In het voorjaar, zolang de temperatuur niet boven de 12 graden is ook deze of de Pizza’s. Aan de haak vaak een Boosted Spice tijdens deze periode. Zomer en najaar zijn de periodes om dan de Boosted Garlic Squid in te zetten, vooral met voor voederen.
Instant of hit en run neem ik dan de Special K. Exclusive Fish over de Pizza durven ook wel eens verrassend goed te werken nu. Om dan in het late najaar opnieuw met eerst genoemde aan de slag te gaan.

Blijf ze vangen en vergeet vooral niet dat je thuis zeker geen beet krijgt!

Kurt

Kurt van Cauwenbergh
CONSULTANT

PB's België

  • Spiegel: 40,05 kg (de mohikaan)
  • Schub: 34 kg
  • Koi: 26,8 kg (benelux record)