Het karpervissen loopt als een rode draad doorheen mijn leven. Het blijft me boeien omdat ik het vissen op heel uiteenlopende manieren kan beleven. Ook de karper zelf en zijn leefomgeving interesseren mij enorm.

Ik hou mij ook intensief bezig met de karperkweek, en vanuit die discipline heb ik een veel bredere kijk gekregen op het karpervissen in het algemeen. Ik vind het enorm verbazend hoe weinig de gemiddelde karpervisser weet van de karper zelf.

Tijdens mijn twintiger jaren leefde ik echt voor het karpervissen. Ik spendeerde oeverloos veel tijd aan Vlaamse kanalen, aan grote reservoirs in Frankrijk, aan bergmeren in de Alpen. Hoe groter de uitdaging hoe harder ik op het gaspedaal duwde. Tijdens deze zeer intensieve periode heb ik enorm veel geleerd. Niet door te lezen over het vissen of door erover te praten, en al zeker niet dankzij Facebook. Ik heb geleerd door te vangen, te blanken en te observeren.

Door deze uitgebreide ervaring kan ik vandaag de hengelsituaties goed inschatten, en informatie op een correcte manier interpreteren. Doordat ik het karpervissen dankzij vele en verschillende ervaringen goed heb leren begrijpen, zit steeds met vertrouwen aan de waterkant, en dat geeft mij ontspanning en rust. Ik weet perfect hoe ik met end-tackle overweg moet, en ook aas en voeder weet ik verstandig in te zetten.

Mijn keuze voor Exclusive Baits is één met volle overtuiging. Doorheen de jaren heb ik dit aas goed leren kennen en leren gebruiken. Ook door ermee te gaan experimenteren heb ik heel veel geleerd over de kracht van aas. Aas en voeder kunnen je visserij maken, maar ook kraken als je er niet verstandig mee omspringt.

Heden ten dage vis ik veel minder dan vroeger. Ik trek er slechts enkele keren op uit voor een langere sessie in binnen- of buitenland. Wanneer ik meerdere dagen ter beschikking heb pak ik graag een groter en uitdagender water aan. Wegens tijdsgebrek heb ik ook leren genieten van de actieve karpervisserij. Zo vis ik ook regelmatig korte sessietjes op kleinere en druk beviste watertjes. Ik vind het dan heel erg leuk om zoveel mogelijk aanbeten te forceren op korte tijd, vaak met geïrriteerde collega-vissers tot gevolg.

Ik zou zeggen, kom zeker eens een praatje maken, we zullen er allebei uit leren!

Pieter

Pieter Bosseloo
CONSULTANT

Personal Best

  • 31,4 kg