Ik ben Steven Baert 41 jaar, vis 35 jaar waarvan 25 jaar gericht op karper.

Als klein ventje viste ik vooral op kroes- en giebelkarpertjes met de pen. Dit op een openbaar water waar een frituurbarakje langs de waterkant stond. Elke nacht gingen de overtollige frieten daar te water, drie keer raden waar de karpers lagen te wachten in de avonduren. Ik had het op den duur zo goed geregeld dat wanneer ik in de namiddag arriveerde er al een portie friet voor me klaar stond om te gebruiken als aas. Het duurde dan ook niet lang of ik was helemaal verslaaft aan het vissen op karper.

Mijn visserij draait niet om targetvissen, maar vooral watertjes die niet of nauwelijks bevist worden. Ik zeg duidelijk watertjes omdat grotere wateren door iedereen gekend zijn en voor de meerderheid zeer aantrekkelijk. Op kleinere watertjes zit je meestal alleen en doe je je eigen ding, ook wordt de rust er minder verstoord door medevissers. Al zijn de vissen meestal kleiner van formaat, dit doet niets aan de voldoening in mijn visserij. Ook voor de iets ruigere kant van het vissen op kanalen ben ik te vinden, tussen deze twee visserijen schakel ik voortdurend. Op deze manier kan ik zelf bepalen welke visserij mij het beste uitkomt volgens mijn agenda qua werk en gezinsleven.

Onderschat nooit een water dat door de meesten genegeerd wordt en laat verassingen uw visserij verrijken. Doe uw eigen ding , GENIET met volle teugen van de te schaarse momenten die je aan de waterkant maar kan vertoeven en wordt geen kopie van het merendeel.

Take care of our nature.

Steven

Steven Baert
FIELDTESTER

Lorem ipsum dolor sit amet...