Mijn naam is Wim Wilms, woonachtig te Putte bij Mechelen.

Van kleins af aan was ik al gebeten door de hengelsportmicrobe. Zo werd mijn eerste zelfgemaakt hengeltje reeds op 5 jarige leeftijd te water gelaten. Een mooie plooibare tak met een draadje en een “mastentop”, beter gekend als een dennenappel. Deze werd getransformeerd tot een gesofisticeerde hengel. Hiermee zou ik menige vissen vangen in Oostenrijk,…. niet dus! Niet getreurd, thuis aangekomen wist mijn grootvader mij de kneepjes van de witvisserij te leren. Hierbij werd gebruik gemaakt van een mooie, strak afgebouwde bamboe-hengel. Wat een openbaring toen mijn eerste dobbertje verdween onder het wateroppervlak ! De jaren verstreken en verscheidene andere werelden openden hun deuren, waardoor het hengelen een beetje in de vergeethoek geraakte. Tot ik op 18 jarige leeftijd noodgedwongen, mijn toenmalige sport, het voetballen, moest opgeven door toedoen van aanhoudend blessureleed. Mijn hengelmateriaal werd al snel van onder het stof gehaald en nostalgische gevoelens met een bepaald jeugdsentiment werden opgewekt. Doch bleek dat in deze wereld de tijd ook niet stilgestaan had, de robuuste Lerc hengel werd reeds vervangen door een carbon vederlicht hengeltje. Ook stelde ik vast dat de visjes tegen een verschroeiend tempo gegroeid waren. Was dit utopie of realiteit….wie zal het zeggen. Het viel alleszins op dat door de verruiming van kennis en verbetering van materiaal meerdere grotere vissen de weg naar mijn netje vonden tot….. Jawel mijn eerste kennismaking met onze dik-lippige vrienden.

Al snel raakte ik gepassioneerd door deze prachtige vissen, wat zou ik deze toch graag van kortbij bekijken. De maanden en jaren verstreken en meerdere visplekken lieten mijn karperhartje sneller slaan. Zo kwam ik in 2000 in contact met Kurt Van Cauwenbergh. Kurt had al meerdere malen mijn broek afgevist. Zou hij een speciaal aasje hebben of wat doet hij anders. Al snel werden we de beste maatjes en werd ik ook voorgesteld aan Jan vandersteen, de toenmalige eigenaar van Exclusive Baits. Een hechte vriendschapsband ontstond en het “team” van Exclusive Baits begon vorm te krijgen. Een groep vrienden waar niet het bakken vangen, maar de beleving vooropgesteld werd. Ons karperwereldje evolueerde verder en er gebeurde meerdere veranderingen. Zo werd Exclusive Baits overgenomen door “teamlid” Michael Van der Putten. Met één vooropgesteld doel : de kwaliteit van Exclusive Baits moest en zou gewaarborgd blijven.

Ondertussen zijn we 2017 en ik geniet nog steeds met volle teugen van mijn visserij. Het is super leuk om met het volste vertrouwen mijn hengels te water te laten. Het proberen inleven in het aasgedrag van onze geliefkoosde vrienden en het experimenteren met aaspresentatie laat nog steeds mijn hartje sneller slaan. Dit alles terwijl we genieten in een oase van stilte en rust, … Momenteel probeer ik zelfs samen met mijn lieftallig vrouwtje, ons prachtig dochtertje reeds op jonge leeftijd te laten genieten van de prachtige facetten binnen onze geliefkoosde hobby. Facetten die voornamelijk bestaan uit het respecteren en genieten van de stilte en de rust tijdens het beoefenen van onze passie.

Kortom : relax, enjoy and catch fish !

Wim

Wim Wilms
CONSULTANT

Personal Best

  • Spiegel: 26,6 kg