Ik ben Yves Laurent en woonachtig te Boutersem in België.

Sinds 2011 ben ik meer beginnen te vissen met Exclusive Baits omdat de positievere ervaringen tijdens de aanpak van moeilijkere wateren me opbracht. Toen kende ik reeds Michael, Danny, Wim en Pieter van het team. Vanaf 2012 maakte ik zonder aarzelen de volledige overschakeling naar enkel dit aas en heb er nog geen seconde twijfel van!

Hoe het begon bij mij ?

Als tienjarige ben ik met mijn ouders eens mee naar de Ardeche gegaan en heb daar men eerste hengel vastgehad en mijn eerste forel gevangen. Vanaf dan kwam alles vrij snel in een stroomversnelling terecht en heb ik de volgende acht jaren mij verdiept in forelvisserij, vaste stokvisserij, matchengel, feeder. In 1992-1993 heb ik veel wedstrijdvisserij gedaan. In 1994 heb ik de overschakeling gemaakt van 1 stok naar 2, waarvan “de bijligger” dan op karper. Toen nog met een primitieve waker en een half gekookte patat. Al snel zag ik dat er toch sommigen die het ook deden met andere aassoorten tevoorschijn kwamen. Na enig aarzelen had ik het geluk om na een paar maal en er uren bij te staan, net iets meer basisinformatie te weten te komen en ik was vertrokken. Een week later stond ik in moeders keuken met een 50/50 mix en een duur geurtje/kleurtje te fabriceren om de eerstvolgende maal eens uit te proberen. Weeral verandering en vanaf het jaar erna spitste ik mij meer en meer toe volledig op de karper met 2 stokken. Vervolgens heb ik zoveel als ik kon met de fiets, brommer gaan vissen op mijn nieuwe uitdaging, de Cyprinus carpio of in de volksmond beter gekend als de karper.

Van 1995 vis ik volledig op karper en heb ik dus al redelijk wat gezien in de karperwereld. Wat opvalt is dat vooral het laatste decennium de karpervisserij een enorme evolutie is ondergaan.

Het allerbelangrijkste is genieten van je vrije tijd aan het water en van elke vis die jij kan scheppen, hoe groot of klein deze ook is.

Vang ze en tot aan de waterkant.

Yves

Yves Laurent
CONSULTANT

Personal best

  • Spiegel: 29,4 kg